Vanaf maandag 6 januari tot en met dinsdag 4 februari 2014 loopt een nieuw openbaar onderzoek naar een al eerder  vergund verkavelingsproject in Ezaart. De verkavelaars willen enkele kleine wijzigingen aan hun plannen aanbrengen en de verkaveling uitbreiden met tien extra bouwpercelen. Elke geïnteresseerde krijgt de kans om het aanvraagdossier in te kijken en al dan niet een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen.

De eerder goedgekeurde verkaveling had betrekking op een gebied van 3,31 hectare, gelegen tussen de Maaldersstraat, Lupinestraat, Ezaartveld en Schoolstraat. Op het gewestplan stond dit al decennialang ingekleurd als woonuitbreidingsgebied. Daarnaast valt de verkaveling volledig binnen het recent afgebakende kleinstedelijk gebied Mol en ligt het in het Provinciaal Ruimtelijke Uitvoeringsplan (PRUP) ‘Lupinestraat’. Het PRUP bestempelt de locatie als een ‘zone voor stedelijke woonprojecten’.

 

68 + 10 wooneenheden

De vorige plannen voorzagen 24 kavels voor open bebouwing, 24 kavels voor halfopen bebouwing, 7 kavels voor gesloten bebouwing en 13 appartementen. In totaal ging het om 68 wooneenheden, waarbij de 13 appartementen sociale woningen worden. Met de aangepaste aanvraag worden enkele kavels aangepast en komen er tien bouwpercelen bij. De nieuwe verkaveling krijgt twee toegangswegen, één vanuit de Maaldersstraat en één vanuit Ezaartveld. Voor de kinderen komen er twee speelpleintjes. De gemeenteraad besliste al om de nieuwe verkaveling de straatnaam ‘Wanmolenstraat’ toe te kennen. Na het openbaar onderzoek spreekt het gemeentebestuur zich uit over de gewijzigde plannen.